Risotto med tonfisk

4 portioner

3 dl avorioris
6-7 dl grönsaksbuljong
1 paprika
2 dl gröna ärtor (djupfrysta)
6 soltorkade tomater
2 burkar tonfisk i vatten
1/2 dl riven parmesanost

Koka avorioriset i en panna eller kastrull i hälften av buljongen i ca 10 minuter. Skölj, ansa och strimla paprikan. Dela tomaterna i bitar. Späd med resten av buljongen och koka ytterligare ca 5 minuter. Lägg i paprikan, ärtor och tomater och fortsätt koka i ca 5 minuter. Låt tonfisken rinna av. Dela den i bitar och blanda ner den i riset. Strö över osten.

Det här var ett väldigt konstigt recept tyckte jag. För det uppstår lite problem när man ska lägga ner djupfrysta ärtor i risotton efter halva tiden...då slutar allting koka! Risken är stor att riset får ligga och puttra i vattnet alldeles för länge och bli överkokt. Tycke att receptet kunde ha potential eftersom jag gillar både gröna ärtor och tonfisk väldigt mycket, men nej..det blev helt enkelt inte särskilt gott :) Var ganska smaklöst och trist tyvärr! 

Betyg:
Supergott Gott Ätbart Äckligt

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0