Kyckling med vitlöksfärskost

4 personer

4 kycklingfiléer

Salt och malen svartpeppar

Olivolja till stekning

1 paket bacon, ca 140 gram

Ca 5 cm purjolök

150 gram champinjoner 

1 burk créme bonjour färskost med vitlök och örter

2 dl grädde

1 tsk samba oelek

 

Kokt ris eller pasta

Sallad

 

Sätt ugnen på 200 grader. Dela varje filé i fyra delar. Krydda med salt o peppar. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek kycklingen gyllenbrun runtom. Lägg över den i en eldfast form.

Skär baconet i bitar och knaperstek i het panna. Torka ur pannan med hushållspapper.

Ansa purjolöken och skär den tunt. Skär svampen i kvartar. Fräs purjo o svamp lätt i olivolja. Rör ner créme bonjour , samba oelek och grädde och låt allt få ett uppkok. Häll blandningen över kycklingen och ställ in i ugnen i ca 20 minuter. Strö över baconet. Servera med kokt ris eller pasta och en sallad.

 

Mums!! Detta blev genast en hit!

Jag hittade bara créme bonjour med vitlök så jag kryddade med örter för att få dit dem oxå. Sen så är jag ju galen i vitlök så valde att hacka i en sådan =)  Tog även i lite extra sambal oelek. Hade på lite färskriven parmensanost på kycklingen innan jag hade på såsen. Sen så tyckte jag att 5 cm purjolök var lite snålt i hade säkert i närmare 15 cm.

Jag valde att ha ris till, men har förstått att pasta funkar lika bra =)

Betyg: Supergott Gott Ätbart Äcklig

 


Rotsaksrårakor med ostcréme

 
1 portion
 
1 medelstor potatis
1 morot
1/2 palsternacka
1 ägg
1 liten vitlöksklyfta
Salt och peppar
Smör eller olja till stekning
 
Ostcréme
2 msk créme fraiche
2 msk riven parmesanost
Dijonsenap
 
Tillbehör
Blandad grönsallad
Kassler eller skinka
 
Skala rotsakerna och riv dem grovt. Pressa vätskan ur potatisraspet.
Blanda rotsakerna med ägg. Riv ner vitlöken. Salta och peppra.
Hetta upp matfett i en stekpanna. Klicka i rotsaksröran och forma till biffar.
Stek dem gyllenbruna på båda sidor.
Blanda créme fraiche och parmesanost. Smaka av med senap och salt.
Servera rårakorna nystekta med tillbehör.
 
Detta blev nå grymt gott!
Jag gjorde för 4 personer när jag ändå höll på. Var för lat för att ta fram matberedaren så rev allt för hand, o då tog det ju som lite extra tid. Nästa gång kommer jag inte vara lika lat, för det kommer gå mycket smidigare att riva i matberedaren. Kände inte så mycket utav palsternackan, den försvann lite.
Man kan ju blanda i lite andra rotsaker om man vill. Är lite sugen på att pröva ha i lite rödbeta nästa gång, det tror jag kan bli toppen...bara färgen som kommer bli förstörd då =)
Ostcrémen var väldigt god. Den funkade både som kall o varm. Jag frös in några matlådor o då blandade jag allt i samma låda, men crémen var god även då =)
 
Betyg: Supergott Gott Ätbart Äcklig
 
 
 
 
 

Spenatsoppa

 
500 gram spenat (frysr, hackad)
1 msk hackad gräslök
1 msk margarin
3 msk vetemjöl
8 dl vatten
2 st grönsaksbuljongstärningar
1 dl matlagningsgrädde
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 krm muskot
4 ägg
 
Koka äggen, skala och dela i halvor.
Tina spenaten i lite vatten i en kastrull.
Tillsätt smör och hackad gräslök. Pudra på vetemjöl och häll på resten av vattnet.
Smula i buljongtärningarna och låt soppan koka, under lock, i cirka 10 minuter.
Rör sedan i grädden i soppan, smaka av med salt, peppar och muskot.
 
Gott! Passar utmärkt dessa ruggiga vinterdagar. Jag delade äggen i tärningar, eftersom det är enklare att äta med sked då =) Hade hel muskot som jag rev, så kan hända att det blev lite mer än 1 krm, men det var inte något negativt det.
Supersnabbt och billigt är det., så passar ju utmärkt efter jul, då folk inte har så mycket pengar över =)
Har redan lagat denna rätt flera gånger o lär fortsätta med det.
 
Betyg: Supergott Gott Ätbart Äckligt
 
 

RSS 2.0