Orientalisk köttgryta

                       
4 portioner:


400 gram lövbiff eller tunna skivor entrecôte
1/2 dl soja
1 vitlöksklyfta
Svartpeppar
1 msk olja
1/2 gul lök
1 burk (385gram) böngroddar
1 bit färsk gurka
(salt)
Banan (2-3 stycken) till servering

Skär köttet i fina strimlor och lägg ned i en skål. Häll på soja, pressad vitlök och svartpeppar. Låt köttet ligga i marinaden några timmar.
Ta upp köttet och låt det rinna av. Spara marinaden.
Fräs köttet i en gryra.
Skär löken i tunna klyftor och tillsätt den. Låt böngroddarna rinna av, skär gurkan i bitar. Lägg ner alltsaammans i grytan.
Häll på marinaden och rör om.
Låt rätten sjuda på svag värme 5-10 minuter. Smaka av med salt.
Servera med skivade bananer, ris och brytbröd.


Gott!
Tar lite tid att göra då man ska låta köttet ligga i marinad. Men planerar man lite i förväg så går det ju bara fint.
När väl köttet legat färdigt så går det ju ganska så snabbt att få rätten färdig.
Jag tycker om denna rätt, men om man hoppas över bananen så blir den lite tråkig ändå. Gör som ganska mycket med det söta som den tillför. Jag skippade dock brödet,  men det berodde på att det inte fanns någe sådant tillgängligt =)
Lite anorlunda oxå att det är gurka i maten, men den blir som god. Inte alls så slemmig som jag först trodde.

Betyg:
Supergott Gott Ätbart Äckligt

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0