Kycklinggryta med kokosmjölk och röd curry

                         

4 personer

4 kycklingfiléer
1 ask minimajs, ca 10 st
1 stor röd paprika
2 vitlöksklyftor
olja till stekning
salt och peppar
2 dl kokosmjölk
2 dl hönsbuljong
1-2 tsk röd currypasta
ca 1 tsk majsstärkelse
saften från 1 lime

Jasminris
Färsk koriander

Dela kycklingfiiléerna i mindre bitar. Dela minumajsen på mitten. Skär paprikan i tunna strimlor och vitlöken i skivor.
Hetta upp oljan i en stekpanna och stek kycklingen tills den får fin färg runtom. Krydda med salt och peppar.
Lägg ner grönsakerna i pannan och låt fräsa med i någon minut.
Lägg över de stekta ingredienserna i en rymlig kastrull. Tillsätt kokosmjölk, buljong och röd currypasta. Låt koka i ca 10 minuter och red med öite majsstärkelse utrörd i 1/2 dl vatten.
Smaka av grytan med limesaft, salt och peppar.
Servera med blad av färskt koriander och jasminris.

Lätt lagat, det svåra för mig är att lyckas steka allt i en stekpanna, antar att jag har för små sådana = )
Men annars så är det lätt att göra. Har prövar med både färska mimimajs och konserverade. Blir ju som lite krispiare om de är färska, men tyckte det funkade lika bra med konserverade.
Hade fullkornsris till och det gick bara bra det.
Kommer lagas fler gånger.

Betyg:
Supergott Gott Ätbart Äckligt

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0