Rårakor med löjrom

image description

4 portioner

8-10 potatisar (800g)
1 tsk salt
3 msk margarin till stekning

Skala och riv potatisen. Tillsätt salt. Blir smeten så fast att den inte flyter ut vid stekningen så späd den med lite vatten. Bryn matfettet och klicka ut smeten i stekpannan. Stek rårakorna frasiga och bruna och servera dem riktigt heta. Serveras med löjrom, gräddfil, rödlök och en blandad sallad.

Den här rätten brukar man väl oftast ha som förrätt tror jag, men för mig blev det en lunch istället! Funkade bra då med :) Går jättesnabbt att göra, men kan få lite ont i armen av att riva all potatis ;)
Tyckte att detta blev gott!

Betyg:
Supergott Gott Ätbart Äckligt

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0