Butternutcréme

                   
1.5 kg butternut
1 dl crème fraîche
2 krm salt
2 krm vitpeppar

Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Dela och kärna ur butternuten, lägg på plåt i klyftor, ringla olivolja och havssalt på.

Rosta i ugnen i en timme.
Se till att det inte blir bränt utan bara mjukt.
Ta ut butternuten ur ugnen, låt svalna så du kan gröpa ur den utan att bränna dig.

Handmixa med salt, peppar och crème fraiche.
Precis innan servering, hetta upp krämen i en kastrull.


Detta var lite svårt att göra, eller svårt o svårt. Men det tog tid. Jag blev nyfiken på hur det skulle smaka efter att jag sett någon göra det i Halv åtta hos mig. Så det var bara ett tast detta, därför passar det som inte riktig ihop med det vi hade till. Smaken var speciell, så vet inte rikigt vad jag skulle servera till om jag skulle bjuda på detta. Tror inte jag kommer göra det igen, men alltid kul att pröva något nytt.
Men den hade en sådan fin färg, därför alla extra bilder =)

Betyg:
Supergott Gott Ätbart Äckligt


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0