Spenatsoppa

500 gram spenat (frysr, hackad)
1 msk hackad gräslök
1 msk margarin
3 msk vetemjöl
8 dl vatten
2 st grönsaksbuljongstärningar
1 dl matlagningsgrädde
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 krm muskot
4 ägg
Koka äggen, skala och dela i halvor.
Tina spenaten i lite vatten i en kastrull.
Tillsätt smör och hackad gräslök. Pudra på vetemjöl och häll på resten av vattnet.
Smula i buljongtärningarna och låt soppan koka, under lock, i cirka 10 minuter.
Rör sedan i grädden i soppan, smaka av med salt, peppar och muskot.
Gott! Passar utmärkt dessa ruggiga vinterdagar. Jag delade äggen i tärningar, eftersom det är enklare att äta med sked då =) Hade hel muskot som jag rev, så kan hända att det blev lite mer än 1 krm, men det var inte något negativt det.
Supersnabbt och billigt är det., så passar ju utmärkt efter jul, då folk inte har så mycket pengar över =)
Har redan lagat denna rätt flera gånger o lär fortsätta med det.
Betyg: Supergott Gott Ätbart Äckligt
Kommentarer
Trackback