Kycklingpaj



Portioner: 6-8

Ingredienser:
3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk kallt vatten

Fyllning:
2 kycklingfiléer
1 bit purjolök, ca 300 g
Smör
1/2 tsk salt
1 röd paprika
2 dl lätt crème fraiche paprika & chili
3 ägg
2 dl riven ost, gratäng

Gör så här:
Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter Nagga pajskalet med en gaffel och låt vila i kyl ca 30 min. Sätt ugnen på 200 grader. Skär kycklingen i mindre bitar. Strimla purjolöken. Salta och stek kycklingen i smör i en stekpanna. Tillsätt purjolöken och låt den fräsa med. Låt svalna något. Kärna ur och tärna paprikan. Blanda kyckling, purjolök, paprika, crème fraiche, ägg och hälften av osten. Förgrädda pajskalet ca 10 min. Fördela blandningen i pajskalet och strö över resten av osten. Grädda i nedre delen av ugnen 35-40 min. Servera med sallad.

Den här pajen var väldigt enkel att laga. Enda nackdelen är att den tar lite tid eftersom pajdegen ska vila i kylen i 30 minuter. Om man vill vara lite effektiv kan man se till att göra degen klar i förväg så går det lite fortare! (innan jobbet kanske) Jag valde också att ta lite mindre purjolök än vad som stod i receptet. Vill också påpeka att de är lite väl opitimistiska när de skriver att pajen ska räcka till 6-8 portioner. Det funkar i alla fall inte när det gäller mig ;) Sammantaget tycker jag att den här pajen var väldigt god och kommer absolut laga den snart igen.

Betyg: Supergott Gott Ätbart Äckligt





Kommentarer
Postat av: Henke

Känns bra att man som gäst prickade in en rätt med betyget "gott". ;)

2011-11-29 @ 22:30:54
Postat av: Eivan

Ja detta upplägg såg rätt likt ut ett vanligt i Berschan..tre gurkor och ett par tomat bitar:-D Att degen ska vila har jag aldrig förstått, jag kör på en gång och det funkar det med.

2011-12-06 @ 15:57:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0