Fetaostsoppa

 



4 portioner.

6 dl grönsaksbuljong
2 dl matlagningsgrädde
3 vitlöksklyftor, pressade
150 g fetaost
2 dl matlagningsyoghurt
1 msk vetemjöl
salt, peppar


Koka upp buljong, grädde och vitlök. Tillsätt fetaosten och mixa eller mosa soppan slät.
Rör samman yoghurt och vetemjöl och rör ner i soppan. Sjud några minuter. Krydda med salt och peppar.
Servera varm och med eventuella tilbehör i skålar brevid.
Som tillbehör kan man bla ha:
Svarta oliver, paprika, rostade pinjenötter, basilika blad, fetaost i olja.


Jättelätt att göra, väldigt god. Använde inga av tillbehören, tycker soppan funkar bra som den är, däremot hade vi vitlöksbröd till gott att doppa i. Denna gång hade jag den som förrätt, men har haft den som huvudrätt tidigare. Funkar bra det med, men då gick det åt lite extra bröd så man blir mätt.
Kan vara svårt att få den slät, men med en handmixer så går det ganska så smidigt.
Funkar bra att spara rester o värma en annan dag, men då kan man få känslan av att det är en vitlökssoppa man äter o inte en fetaost =)

Betyg: Supergott Gott Ätbart Äckligt


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0