Lax och grönsaksgratäng

Antal portioner: 4
4stlaxfiléer à 150 g
saft av 1/2 citron
Salt
peppar
2stpaprikor
1stzucchini
1stpurjolök
1askcocktailtomater
2stvitlöksklyftor
2mskolivolja
2dlcrème fraiche
1dltorrt vitt vin
1tskfransk senap
50gpinjenötter
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg laxbitarna i en eldfast form och häll över pressad citronsaft.
Krydda med salt och peppar.
Kärna ur paprikorna och skär dem och zucchinin i skivor.
Ansa och strimla purjolöken.
Halvera tomaterna och pressa eller riv vitlöken.
Fräs grönsakerna lite lätt i olivolja och lägg dem sedan ovanpå fisken.
Vispa samman crème fraiche, vin och senap.
Smaka av med salt och peppar och häll såsen över hela gratängen.
Strö till sist över pinjenötter.
Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills fisken är genomstekt.
Insåg ännu en gång att jag hade aningens för små stekpannor/grytor. Gör jag detta igen så steker jag grönsakerna i omgångar.
Detta är en rätt enligt lchf. Blev mycket mat och var gptt. Pinjenötter är ju så gott =)
Tyckte att jag fick till låte dålig smak på rätten, var nog för feg med kryddor, särskilt med saltet.
Gör jag den igen så kommer jag experimentera lite med såsen.
Men överlag var detta mycket gott.
Betyg: Supergott Gott Ätbart Äckligt