Köttfärsgryta
4 portioner
300 gram köttfärs
1/2 gul lök
3 st morötter
250 gram vitkål
2 msk smör
2-3 vitlöksklyftor
1 krm salt
1 msk senap
1 msk soja
1 buljongtärning
2 1/2- 3 dl vatten
Skala och hacka löken. Skala och finriv morötterna, finstrimla vitkålen.
Bryn fettet i en gryta. Fräs lök och morötterna, lägg i färsen och stek tills den fått en ljusbrun färg.
Lägg i vitkål, pressad vitlök, kryddor, senap, soja och smulad buljongtärning.
Häll på vattnet och låt det koka i cirka 15 minuter på svag värme.
Servera med kokt ris.
Bilden är inte så värst frestande kan jag tänka mig, men det är gott.
Inte så svårt att göra, har man en matberedare så går det ju snabbt att riva morötterna och finstrima vitkålen. annars kan ju det vara lite bökigare.
Kommer göra denna rätt flera gånger till, riktigt god är den.
Betyg: Supergott Gott Ätbart Äckligt
Kommentarer
Trackback