Ugnsbakad lax med kräftstjärtar

4 portioner

600 g laxfile
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
200 g mjukost med kräftsmak
2,5 dl grädde
2 msk koncentrerad hummerfond
1 krm cayennepeppar
1 dl riven västerbottenost
1 burk kräftstjärtar (ca 340 g)
Dillkvistar
Citronskivor

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg fisken i en smord ugnssker form. Salta och peppra. 
Blanda mjukost, grädde, hummerfond, salt och peppar. Fördela blandningen över laxen. Strö över osten. Gratinera mitt i ugnen i ca 20 minuter. När ca 10 minuter återstår fördelas kräftstjärtarna över laxen.
Garnera laxen med fina dillvippor och citronskivor. Servera den med potatis och en god sallad.


Det här var ett väldigt gott lax-recept tyckte jag (eller snarare vi...eftersom vi åt det tillsammans ) Man hade kunnat krydda lite mer än vad som stod, men nu fick vi göra det i efterhand istället :) Vi hade ingen färsk dill så vi använde oss av fryst istället vilket också funkade väldigt bra! Det var väldigt lättlagat och snabbt också, det enda som tar lite tid är att koka potatisen. Det här måste ni bara prova!!

Betyg:
Supergott Gott Ätbart Äckligt

Kommentarer
Postat av: Anonym

Gott gottigott gott!

2012-03-21 @ 11:40:29
Postat av: Anonym

Super gott!!!!!!!

2012-08-26 @ 12:58:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0