Fisksoppa


4 portioner

1 stor gul lök
2-3 pressade vitlöksklyftor
1-2 msk olja
1 förpackning saffran
1 burk hela tomater utan spad
2 tärningar fiskbuljong
ca 1 dl torrt vitt vin
ca 7 dl vatten
1 pkt fryst fisk t.ex. torsk eller lax (eller blandat)
Persilja
Räkor

Skala och skiva lökringar, fräs dem tillsammans med vitlök i olja. Rör i saffran, de avrunna tomaterna delade i mindre bitar, vin, buljongtärningar och vatten. Låt koka upp och lägg sen ner fisken skuren i mindre bitar. Sjud i 5 minuter. Prova med en sticka om fisken är färdig och koka ytterligare nån minut vid behov. Toppa med persilja, räkor och eventuellet en klick creme fraiche! Servera med ett gott bröd.

Den här soppan var riktigt enkel att laga, till och med för två inte så avancerade kockar ;) Vi hade bara lax i soppan denna gång och ingen torsk. Jag hade redan vitt matlagningsvin hemma så vi valde att använde det.. vilket senare visade sig vara lite av en miss! För trots att receptet följdes till punkt och pricka så tog vin-smaken över lite. Om man bortser från det lilla minuset så gillade jag verkligen den här soppan, de var hur gott som helst! Jag kommer med all säkerhet att laga den här snart igen :)

Betyg:
Supergott Gott Ätbart Äckligt


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0