Ugnspannkaka med bacon

image description

4 portioner

1 msk margarin eller smör
3 st ägg
8 dl mjölk
4 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
2 pkt bacon

Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en långpanna 30 x 40 cm med matfettet. Vispa sönder äggen lätt. Tillsätt hälften av mjölken samt hela mängden mjöl och salt. Vispa detta till en slät smet och fyll på med resten av mjölken. Hacka baconet i små bitar och stek det sedan i en stekpanna. Fördela det jämnt i långpannan.
Häll smeten i långpannan och sätt in den i mitten av ugnen.
Grädda pannkakan ca 30 minuter eller tills den fått vacker guldbrun färg och smeten blivit helt stel. Låt pannakakan stå några minuter innan den skärs i bitar. Servera med sylt.

Jag gillar verkligen pannkaka men det är en rätt som jag ofta glömmer bort att man kan göra. Är ju väldigt enkelt, snabblagat och gott faktiskt! Är gott med rivna morötter till tycker jag, och sen bara måste man ju ha lingonsylt i squeeze-förpackning så man slipper de äckliga lingon-bitarna ;)

Betyg:
Supergott Gott Ätbart Äckligt

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0