Saffransbulle i långpanna

image description


1 pkt jäst
150 g margarin
5 dl mjölk
2 kuvert saffran
1- 1,5 dl strösocker
1/2 tsk salt
1 ägg
11 dl vetemjöl

Fyllning:
150 g margarin eller smör
100 g philadelphiaost
3 dl florsocker
2 msk vaniljsocker

Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölk och margarin till 37 grader och häll sedan blandningen över jästen. Rör om tills alla klumpar är borta. Blanda ner resten av ingredienserna och rör om tills bulldegen är slät. Häll den sedan i en smord långpanna.

Förbered fylllningen och klicka ut den, jämt fördelat över långpannan. Pensla med ägg och strö över strösocker. Låt den jäsa under bakduk i 30 minuter.
Grädda sedan i 200 grader, lägre än mitten av ugnen i 15 minuter.

Låt svalna och skär sedan upp saffransbullen i fyrkantiga rutor.

 

image description

 

Under mitt 26-åriga liv har jag aldrig lyckats få en bulldeg att jäsa som den ska, så detta var ett stort ögonblick för mig! :) Måste säga att detta bullbak gick extremt snabbt och smidigt, så kan starkt rekommendera detta recept till alla jul-stressade människor där ute!

Otroligt goda blev de också, de går inte att sluta äta när man väl har börjat...

 

Betyg:
Supergott Gott Ätbart Äckligt


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0