Nasi goreng

Portioner: 4

 

Ingredienser:

4 portioner ris
1 gul lök
1 liten zucchini
1 röd paprika
1 burk minimajs (à 425 g)
3 ägg
2 msk olja
200 g rökt skinka
2 msk hackad persilja
3 msk mango chutney

Gör såhär: 
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Skala och hacka löken fint samt skär zucchini och urkärnad paprika i små bitar. Låt minimajsen rinna av och dela den på längden. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek äggen under omrörning, tillsätt riset och grönsakerna och stek vidare tills grönsakerna är mjuka. Strimla skinkan och tillsätt den. Strö över persilja och smaka av med salt och peppar. Servera med mango chutney.

Den här rätten tog ungefär 25 minuter att laga, så det var inget långkok direkt :) Väldigt enkelt att tillaga också! Enda problemet var att alla ingredienser knappt rymdes i stekpannan som tanken var att de skulle göra. Så räkna inte med att ha ett välstädat kök efter ni har lagat detta..  ;)

Smaken var god tyckte jag, men om jag lagar det här nån fler gånger så skippar jag persiljan tror jag. Den tog nästan över alla andra smaker. Sen blev det extra gott om man blandade i lite soja i slutet, ett lite tips från mig! Jag tyckte att det här blev ganska gott, men blir nog ingen ny favorit för mig tyvärr...

Betyg: Supergott Gott Ätbart Äckligt

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0