Köttfärsbiffar och potatisgratäng
Port: 4
Köttfärsbiffar:
ca 500 g nötfärs
1 ägg
Sambal oelek
Salt och peppar
Potatisgratäng:
Lagomt mycket potatis ;)
1 gul lök
Ost
ca 3 dl vispgrädde
Malen muskotnöt
Salt och peppar
2 vitlöksklyftor
Broccoli & körsbärstomater
Varva skivad potatis, hackad lök och ost i en ugnsform. Häll över grädden och krydda med muskot, salt och peppar. Hacka två vitlöksklyftor och strö över gratängen.
Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 40 minuter (eller till dess att potatisen blivit mjuk)
Blanda sen köttfärs, sambal oelek, ägg och kryddor i en bunke. Forma biffar och stek dem i en stekpanna på medelvärme.
Den här maten tar ju lite tid att laga eftersom potatisgratängen ska vara i ugnen, men dock väldigt lätt! Blev gott också, men det fanns en del förbättringsområden. Det hade behövts lite mer grädde i gratängen så att den blev lite krämigare och både gratängen och biffarna hade nog behövt mer kryddning.
Betyg:
Supergott Gott Ätbart Äckligt
Betyg:
Supergott Gott Ätbart Äckligt
Kommentarer
Trackback